Leiligheter i Sitges

#OnlyBeFrom i mer enn 20.000 destinasjoner

53

Leiligheter i Sitges

sortér etter:
Popularitet
Pris
Vurdering
Avstand til sentrum
Størrelse
Soverom

Siste kommentarer

Vår leiligheter i Sitges, Spania få en evaluering av 3.9 om 5 basert på29 muligheter. Reserver din leilighet fra US$23/ natt.

Leiligheter i Sitges – Rimelig overnatting

Beliggende bare 35 km sør for Barcelona, er Sitges et strand-belagt tilfluktssted bare en kort kjøretur fra Gaudis travle by. Fra å være en sjarmerende fiskerlandsby har Sitges sakte blitt forvandlet til et populært feriested, en sikker favoritt blant katalanere på ferie. I tillegg til fantastiske lange strender og en levende strand-kultur omfavner Sitges en gryende modernistisk kunstnerbevegelse som har fisket til seg arvtakerne etter Picasso. I dag er byen en partyplass, kjent for sitt homofile miljø og enorme strandpartyer som holdes gjennom hele sommersesongen. Her finner du også et lite stykke spansk tradisjonell livsstil i form av autentiske tapas-barer og lokale festivaler. Bli oppslukt av party-livet med en av våre leiligheter i Sitges, et ideelt utgangspunkt for å utforske byens kultur og pulserende natteliv.

De tre beste museene i Sitges

På tross av sitt rykte som en partyby er Sitges også et hav av kunst og kultur, med et bredt spekter museer og gallerier spredt over hele byen. Fra våre leiligheter i Sitges kan du overnatte midt i alt dette og utforske noen av de mest populære museene.

Den turbulente og fascinerende historien til Sitges

Sitges har hatt en viktig rolle i spansk historie. Helt siden romertiden, i mer enn 2000 år har byen vært kjent som en partyby, en karakteristikk som har vedvart helt frem til i dag. Rundt omkring i byen vil du kanskje se ordet “Subur” flere steder, navnet refererer til partybyen som sto her før Sitges.

I 1838 ble byen angrepet av karlister, en svart dag i Katalansk historie siden mange lokale mistet livet. Gaten ‘1 de Maig’ (1.mai) står som et minne for denne mørke tiden for å minnes datoen da så mange av Sitges’ innbyggere omkom. Gatenavnet ble endret til ‘2 Mayo in Castellano’ under Franco-tiden men fikk tilbake det originale navnet like etter Francos død.

Den gamle delen av Sitges er en av de mest populære turistdistriktene, med rustikk arkitektur og neoklassiske fasader. De kronglete gatene er pepret med små restauranter, lokale barer og kunsthåndverksbutikker, men du ser også mange blå streker malt over dørstokkene til flere hjem. Dette kommer av byens bakgrunn som en fiskerlandsby, og markerer hjemmene til fiskerne. De blå linjene fungerte som et skilt til forbipasserende for å sikre at de ikke bråkte mens fiskerne sov på dagtid. Det er fremdeles fiskere som bor i Sitges, men de er få i dag.

Leiligheter i Sitges – Overnatting i Sitges

Overnatting i Sitges

Som en sjarmerende kystby, passer overnatting i Sitges besøkende som er på jakt etter sol, sjø og sand. I de kronglete gatene i sentrum er det mange gjestehus og intime B&B som bare ligger en kort tusletur fra stranden, mens nede langs sjøen ligger det særegne vandrerhjem og små stilfulle hoteller – samtlige omringet av en tilbakelent, lystig atmosfære. I tillegg er det en bra kolleksjon med leiligheter som plasserer besøkende i sentrum av alt som skjer, bare noen små steinkast fra sjøen og sentrum av Sitges.

Shopping og spansk kultur – De beste gatene i Sitges

Takket være en rik historie og en livlig tilstedeværende kultur har Sitges mange fascinerende gater som er supre utgangspunkt for alle som besøker byen.

Calle Parellades begynner på Placa d’Espanya (Spanskeplassen) som er et knutepunkt for turistattraksjoner. Ta en spasertur her og du snubler over mange suvenirbutikker, lokale barer, kafeer og mange plasser med utendørsservering der du kan deg en drink og se på livet i gaten. Gaten er også utgangspunktet for et distrikt med et livlig natteliv der klubber og pulserende barer erstatter kafeer og kunsthåndsverksbutikker.

Calle Jesus er like populær blant turistene takket være overfloden av søte kafeer og eldgamle barer. Flankert av en levende åpen markedsplass omkranset av mye storslått arkitektur.

Calle Sant Francesc er et himmelrike for shoppere. Gjennom hele gaten kan du stikke innom forskjellige klesbutikker og ta en pause på en av de mange kafeene og konditoriene.

Calle Major er ansett å være en av de mest pittoreske gatene i byen med en hel rekke koselige restauranter som serverer fersk sjømat og lokale retter. Den svinger seg mot det gamle historiske senteret av byen og ender i Placa de la Ajuntament, en av de viktigste markedsplassene i hele byen. Det finnes mange trange sidegater som går ut fra Calle Major, så vær sikker på å ta deg god tid til å gå deg litt vill for å oppdage tradisjonelle steder.

Våre leiligheter i Sitges er spredt rundt hele byen innenfor gangavstand til disse hovedgatene, det betyr at det kan få en smak av lokallivet uten å legge ut på farefulle ferder.

Å bo i Sitges – hvordan komme dit

De fleste ankommer Sitges fra Barcelona, via hovedflyplassen El Prat. Derfra kan du ta flytoget til sentrum og bytte på Passeig de Gracia eller sentralbanestasjonen Barcelona Sants. Gjennom sommermånedene går det ofte og regelmessig buss direkte fra flyplassen til Sitges. Alternativt kan du ta bussen fra Plaza Catalunya i sentrum av Barcelona.

Om du ankommer via Girona flyplass er reisen litt mer komplisert. Da må du ta toget til Barcelona og ta enten et annet tog eller buss til Sitges.

Noen velger også å lande på innenlandsflyplassen i Tarragona, herfra går det tog direkte til Sitges.

Når du er i Sitges er det usannsynelig at du trenger å bruke kollektivtransport. Byen er ganske liten og alle hovedattraksjonene er innenfor gangavstand fra hverandre.

Abboner på våre tilbud. Kun innen
Ting å se og gjøre